Medal "Za Hrabrost" ...
Medal "Za Hrabrost" ...
Hannes Walter oma "Eesti Teenetemärgid" raamatus (lk. 28) on kirjutanud Georgi medali kohta järgmist: "Georgi medal asutati 1826. aastal ja reorganiseeriti 1878. aastal. Kandis 1913. aastani nime "Vaprusmedal". Oli 4-järguline, I ja II järk oli kuldmedal, III ja IV hõbemedal, mida kanti Georgi lindiga, kusjuures I ja III järgu lindil oli põiklehv.".
Kas see ongi see Georgi medal? Eratöö? Markeering "ДК" on siis ikka see sama Dmitri Kutškin, kellest Georgi ristide teemas juba juttu olnud?
Mis nime sai "Za Hrabrost" medal peale 1913. aastat?
Kas see ongi see Georgi medal? Eratöö? Markeering "ДК" on siis ikka see sama Dmitri Kutškin, kellest Georgi ristide teemas juba juttu olnud?
Mis nime sai "Za Hrabrost" medal peale 1913. aastat?
foorum.rindeleht.ee
Re: Medal "Za Hrabrost" ...
Loodi 1913 aastal vana ZA HRABROST medali baasil, kiri reeversil jäi sama, kuulus statuudi järgi Georgi autasu klassi, olles selle madalaim aste.
Autasustati sõdureid ja allohvitsere sõjaliste teenete eest nii rahu, kui sõja ajal.
Kokku neli järku. Medalid peaks olema numbrilised, Sinu eravalmistajal see puudub?
Pildil on Georgi medali kolmas klass, neljandal klassil risti lipsu ei olnud.
Tsaari autasude juures on huvitav see, et nende juurde kuulus ka igaaastane rahaline väljamakse.
Näiteks sai madalaima, neljanda järgu Georgi medali kavaler igal aastal 12 rubla.
Autasustati sõdureid ja allohvitsere sõjaliste teenete eest nii rahu, kui sõja ajal.
Kokku neli järku. Medalid peaks olema numbrilised, Sinu eravalmistajal see puudub?
Pildil on Georgi medali kolmas klass, neljandal klassil risti lipsu ei olnud.
Tsaari autasude juures on huvitav see, et nende juurde kuulus ka igaaastane rahaline väljamakse.
Näiteks sai madalaima, neljanda järgu Georgi medali kavaler igal aastal 12 rubla.
Walter kirjutab, et loodi juba 1826. aastal. Kas ei kuulunud siis 1913. aastani lihtsalt Georgi süsteemi ning alates sellest aastast sai Georgi klassi madalama astme autasuks?ivalO kirjutas:Loodi 1913 aastal vana ZA HRABROST medali baasil, kiri reeversil jäi sama, kuulus statuudi järgi Georgi autasu klassi, olles selle madalaim aste.
Kas 1. järgu Georgi medal on madalam kui 4. järgu rist?
Siin mõned numbrilised 4. järgu medalid.ivalO kirjutas:Kokku neli järku. Medalid peaks olema numbrilised, Sinu eravalmistajal see puudub?
foorum.rindeleht.ee
1913 liideti Georgiga, asutati jah varem ja mitmel korral, esialgne variant pärineb 1789 aastast, seejärel 1807 jne.
Neljas klass on ikkagi madalaim aste.
Veebruarist 1917 asendati Nikolai II pilt Püha Jüri lohet tapva kujutisega.
Vanu medaleid kandvad sõdurid keerasid medali tagakülje ette.
Nikolai käsul Detsembrist 1916 keelati väärismetalli kasutamine. Sellest hilisemad on juba värvilisest metallist.
Kokku vermiti 4. klassi alates 1. jaanuar 1914 kuni 1´. jaanuar 1917 - 1.335150 medalit, numbriliselt 1-1333100.
Neljas klass on ikkagi madalaim aste.
Veebruarist 1917 asendati Nikolai II pilt Püha Jüri lohet tapva kujutisega.
Vanu medaleid kandvad sõdurid keerasid medali tagakülje ette.
Nikolai käsul Detsembrist 1916 keelati väärismetalli kasutamine. Sellest hilisemad on juba värvilisest metallist.
Kokku vermiti 4. klassi alates 1. jaanuar 1914 kuni 1´. jaanuar 1917 - 1.335150 medalit, numbriliselt 1-1333100.
Lisaks üha ostas müügis oleva vapruse medali
http://www.osta.ee/19035863
http://www.osta.ee/19035863
foorum.rindeleht.ee
uscha kirjutas:Osta.ee oksjonil praegu selline za hrabrost müügis - kas originaal?
Jah, Ajutise Valitsuse aegne.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Tere,
Minu esivanemale kuulud medal on selline.Mul tekkis selline küsimus,et kas on kusagil pildimaterjali olemas,et saaksin näha kuidas lint on õieti volditud.
Minu esivanemale kuulud medal on selline.Mul tekkis selline küsimus,et kas on kusagil pildimaterjali olemas,et saaksin näha kuidas lint on õieti volditud.
- Manused
-
- detsember 005 (480x640).jpg (147.76 KiB) Vaadatud 27990 korda
-
- detsember 006 (480x640).jpg (151.23 KiB) Vaadatud 27990 korda
Koopia vast leiad meilt ka,
http://www.osta.ee/tsaari-aegse-medalil ... 74561.html
originaali pead Venemaalt vaatama.
http://www.osta.ee/tsaari-aegse-medalil ... 74561.html
originaali pead Venemaalt vaatama.
Sageli kanti ka ilma lindialuseta või oli lindialust papist tehtud. Ka voltimata kanti.
Nii et ära hakka midagi tegema oma medaliga. Lint on originaal ja nii jätagi.
Nii et ära hakka midagi tegema oma medaliga. Lint on originaal ja nii jätagi.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Nõukaaegne aardeleid:
http://fishki.net/1249644-zhitel-minska ... -sssr.html
http://fishki.net/1249644-zhitel-minska ... -sssr.html
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Selline medal on käinud minu vanavanaisa Henn Paju (Enn Paio, snd Karksis) laste käes käest kätte. Üle-üle-eile suri tema viimane poeg, minu vanaonu Enn, ja nüüd on see minu käes. Uurin veel asja, millal ja kuidas Henn sõtta sattus. Üheski nimekirjas ma tema nime veel näinud ei ole.
Viimati muutis kidari, T Okt 13, 2015 11:32 pm, muudetud 1 kord kokku.
- Wiking-Estland
- Huviline
Väga hästi hoitud!
Hea näha, et asi on üldse säilinud ja lõpuks ka õige inimeseni jõudnud. Hoia hoolega!kidari kirjutas:...ja nüüd on see minu käes. Uurin veel asja, millal ja kuidas Henn sõtta sattus. Üheski nimekirjas ma tema nime veel näinud ei ole.
Aga numbri järgi peaks olema võimalik mõningat infot leida, kellel käpp sees, aidake neiut.
- Wiking-Estland
- Huviline
Proovin!