I MS aegne koor.

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Kasutaja avatar
kortik
Veteran
Postitusi: 4146
Liitunud: K Nov 23, 2005 1:03 pm
Asukoht: Muistne Läänemaa

I MS aegne koor.

Postitus Postitas kortik »

Kas II MS päevil, Eesti territooriumil kasutati ka I MS kiivreid.Miks ma seda küsin on see, et sain täna puhtjuhuslikult ühe I MS aegse koore, mis olla 80-l aastatel ajal väljatoodud Läänemaal, Ridala vallas mahapõlenud maja rusudest koos muu II MS aegse staffiga.Piltide pealt küll ei mäleta poisse "sarviliste" kiivritega ringi jooksmas......

Ja üldse polnudki kõige halvem päev, sest peale koore lisandus tühi karp -Pistolenpatronen 9 mm. M22 14.XI.1940......ja kaks EW sõjameestepilte kahekümnendatest.....
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator
Postitusi: 8205
Liitunud: E Aug 08, 2005 12:04 am
Asukoht: Lilleküla

Postitus Postitas ivalO »

Saksa padasid M-16 ja 18 mudel kandsid kämbud isegi 1941 aastal ,kui sõjakäik algas. Kindlasti oli neid jäänud ka Eesti Kaitseväe ladudesse. Väga loogiline ,et näiteks formeeritud politseipataljonid neid kandsid sõja algperioodil.
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline
Postitusi: 220
Liitunud: P Nov 13, 2005 7:37 pm
Asukoht: Tallinn

Postitus Postitas suurpomm »

Kuskil läänes ilmus antiiki selline kiiver (saksa M18). Üks kolleksionäär küsis minult dekaali kohta. Mida arvate, kas olid sellised peale maalitud?

Pilt

Pilt
http://detektorist.pro-forums.com/
Solingen
Kasutaja
Postitusi: 64
Liitunud: K Sept 13, 2006 12:04 am
Asukoht: Pärnu

I MS koorik

Postitus Postitas Solingen »

PiltPiltPilt

Tervitus!

Sai üks aasta selline kiiver kurtna laadalt soetatu. Väideti et I MS ja Saksa oma. Olen tükk aega tolles internetis ringi tuulanu, kuid selliseid 5 neediga kiivreid põle veel näinu. Välimiselt meenutab nagu M18. Kiivri põhjas kiri BD602F ( peaks olema tehase tähis) ja sees vasaku kõrva kohale pressitu paar tähte ja number 64 ( ilmselt koore sisemõõt).
Oskab keegi täpsemal öelda, et millega tegu? Nood Sarvede all olevad neediaugud ei ole ümmargused, vaid tundub, et ise sisse löödu ja välja veninud. Neetide küljes veel vildist võru jäänused.
PAREM VARBLANE PEOS KUI TUVI KATUSEL!
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”