Tsaari armee mõõk, kasutatud uuesti vabariigi ajal?
Tsaari armee mõõk, kasutatud uuesti vabariigi ajal?
Selline tsaari ohvitseri mõõk. Kuid selline huvitav asi, et seal kus peaks olema tsaari sümboolika on maha lihvitud(pildid 5&6). Kas see on Eesti ajal sõjaväeks ümber tehtud või keegi kohalik lihtsalt maha lihvinud?
Kogumine - raske haigus, millel ravi puudub!!!
Re: Tsaari armee mõõk, kasutatud uuesti vabariigi ajal?
Võimatu täna öelda, mix selle tsaariarmee ohvitserimõõga terajoonised on maha lihvitud..
Samas mõõgalt on puudu ka käepideme otsik - no too otsik, mis katab seda rõvedat mutrit ja kus oli tsaari monogramm peal..
Ja ka käepideme puidutöö on sellel mõõgal ju nagu hullu unenägu..
Summa summarum ma väga ei usu, et siin oli mingit pistmist Eesti kaitseväega - pigem on keegi hull selle mõõga kallal oma sügelevaid näppusid kuritarvitand - lihtsalt minu arvamus
Samas mõõgalt on puudu ka käepideme otsik - no too otsik, mis katab seda rõvedat mutrit ja kus oli tsaari monogramm peal..
Ja ka käepideme puidutöö on sellel mõõgal ju nagu hullu unenägu..
Summa summarum ma väga ei usu, et siin oli mingit pistmist Eesti kaitseväega - pigem on keegi hull selle mõõga kallal oma sügelevaid näppusid kuritarvitand - lihtsalt minu arvamus

Otsin Välis-Eesti vabadusvõitlejate mälestusriste-medaleid..
Saksa Raudristiga seotud asjad meeldivad ka..
Ja eksootilisi tääke võib alati pakkuda..
Saksa Raudristiga seotud asjad meeldivad ka..
Ja eksootilisi tääke võib alati pakkuda..
Re: Tsaari armee mõõk, kasutatud uuesti vabariigi ajal?
Lisaks paistab selle asja tera olevat millalgi kellegi poolt kroomitud ja ilmselt enne seda siis ka lihvitud - poleeritud...?
See "tsaari märkide" kõrvaldamine oli rohkrm Venemaa Ajutise Valitsuse lühikese eksisteerimisaja teema, Eesti Kaitseväes kasutati reakoosesu ja alamväelaste poolt küll Vene keisririigi alamväelaste mõõku, aga ohvitseride poolt Vene keisririigi mõõkade kasutamine eriti teemaks justkui ei olnud?
See "tsaari märkide" kõrvaldamine oli rohkrm Venemaa Ajutise Valitsuse lühikese eksisteerimisaja teema, Eesti Kaitseväes kasutati reakoosesu ja alamväelaste poolt küll Vene keisririigi alamväelaste mõõku, aga ohvitseride poolt Vene keisririigi mõõkade kasutamine eriti teemaks justkui ei olnud?