ANDVARI Faleristika kogu

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Andvari
Huviline

Re: ANDVARI Faleristika kogu

Postitus Postitas Andvari »

Borja kirjutas: R Juul 04, 2025 7:58 pm
Kaitseväe kaplanite rist..
Huvitavam on Linn lukku medal..
Kas keegi oskab midagi öelda politsei medali kohta..
..seda nimetataksegi pisiriigi ilmselt alaväärsusest tulevaks medalimaaniaks.. et iga rühma või kompaniiekvivalentne paramilitaarne struktuurilüli(ke)ne disainib endale pundi teenetemärke (ja enamuse neist kaasaskäiva lindiga).. ning pärast on meil kogu eeter täis amatööridest hullsõjardeid // paramilitaare, keda peale nende enda perekonna mitte keegi ei tunne aga kellel rinnas marssaliväärne autasulintide liist viies või kuues reas - no puhas koomika ju.. lihtsalt minu arvamus...
Ma ei saa aru mille kohta su kommentaar täpselt käib? Kui välja toodud medalite/ristide kohta, siis kaitsevägi ei ole paramilitaarne organisatsioon. Haapsalu operatsioonist võtsid osa politsei ja kaitseliidu liikmed. Kaitseliit ei ole ka paramilitaarne organisatsioon ja politsei on politsei. Ma ei ole nõus su väitega, et meil on Eestis tegemist mingi medalimaaniaga. See on ju täiesti tavapärane, et pea igal ühingul, orgnaisatsioonil, asutusel on oma sümboolika ja ka vastavad liikmemärgid, teenetemärgid/medalid jne. Kas see nüüd faleristiline maania on, võta sa kinni?
Kasutaja avatar
muhumetsad
Huviline

Postitus Postitas muhumetsad »

Andvari kirjutas: R Juul 04, 2025 10:42 pm
Borja kirjutas: R Juul 04, 2025 7:58 pm
Kaitseväe kaplanite rist..
Huvitavam on Linn lukku medal..
Kas keegi oskab midagi öelda politsei medali kohta..
..seda nimetataksegi pisiriigi ilmselt alaväärsusest tulevaks medalimaaniaks.. et iga rühma või kompaniiekvivalentne paramilitaarne struktuurilüli(ke)ne disainib endale pundi teenetemärke (ja enamuse neist kaasaskäiva lindiga).. ning pärast on meil kogu eeter täis amatööridest hullsõjardeid // paramilitaare, keda peale nende enda perekonna mitte keegi ei tunne aga kellel rinnas marssaliväärne autasulintide liist viies või kuues reas - no puhas koomika ju.. lihtsalt minu arvamus...
Ma ei saa aru mille kohta su kommentaar täpselt käib? Kui välja toodud medalite/ristide kohta, siis kaitsevägi ei ole paramilitaarne organisatsioon. Haapsalu operatsioonist võtsid osa politsei ja kaitseliidu liikmed. Kaitseliit ei ole ka paramilitaarne organisatsioon ja politsei on politsei. Ma ei ole nõus su väitega, et meil on Eestis tegemist mingi medalimaaniaga. See on ju täiesti tavapärane, et pea igal ühingul, orgnaisatsioonil, asutusel on oma sümboolika ja ka vastavad liikmemärgid, teenetemärgid/medalid jne. Kas see nüüd faleristiline maania on, võta sa kinni?
Andvari ...lase Borja jutt lihtsalt silmade eest läbi ja unusta see loba . Sul on VÄGEV KOGU !
Pudelid ja kaardid on peamised
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Andvari kirjutas: R Juul 04, 2025 10:42 pm Ma ei saa aru mille kohta su kommentaar täpselt käib? Kui välja toodud medalite/ristide kohta, siis kaitsevägi ei ole paramilitaarne organisatsioon. Haapsalu operatsioonist võtsid osa politsei ja kaitseliidu liikmed. Kaitseliit ei ole ka paramilitaarne organisatsioon ja politsei on politsei. Ma ei ole nõus su väitega, et meil on Eestis tegemist mingi medalimaaniaga. See on ju täiesti tavapärane, et pea igal ühingul, orgnaisatsioonil, asutusel on oma sümboolika ja ka vastavad liikmemärgid, teenetemärgid/medalid jne. Kas see nüüd faleristiline maania on, võta sa kinni?
..nothing personal, kamraad Andvari - kohe seletan..

(1) teenetemärgid jagunevad siin riigis riiklikeks ja ametkondlikeks - kõik muu on isetegevus..
(2) riiklikud aumärgid leiab VR presidendi saidilt ja ametkondlikud leiab riigiametite saitidelt..
(3) näit KV teenetemärgid on KV kodukal, KL omad KL kodukal, kamina omad kamina kodukal, PPA omad PPA kodukal ja Vanglaameti omad nende kodukal..
(4) kuskil on veel KaPo ja Välisluureameti teenetemärgid aga kas neid nende kodukalt leiab, ma ei tea (pole ka oluline)
(5) varasematel piirivalve teenetemärkidel oma kodukat enam pole // pole ka Piirivalveametit (vahet pole)
(6) ja ongi case closed - kõik muud "medalid", mida neil kodukatel pole, ongi lihtsalt väikeste paramilitaaride-amatööride huvigruppide selline ennastupitav isetegevus..

..minu postituses äramärgitud nn "kaplanite rist" on isetegevus, selle politseilise väikse õppuse "linn lukku medal" on isetegevus ja too miski tundmatu "narva kompanii medal" on isetegevus - jne jne.. ning olgu see veelkord öeldud - nothing personal :| 8)
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

..tollel "narva kompanii medalil" on muideks sitaks huvitav lindivärvivalik - mis kattub tsaaririigi medali "300a Romanovite dünastiat" lindivärvidega :mrgreen:
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”