Sa parem võta see postitus maha, müü asi kuidagi teisti või tee omale kollektsioneerimiseks luba, et seda müüa siis kellegile teisele, kellel ka kollektsioneerimise luba olemas. Osta.ee keskkonnas surfib politsei ringi ja kogub tääke kokku. Ei lähe teab mis pikalt aega kui ka siin otsima ja neid kokku korjama ei hakata!
Mul omal on osta.ee oksjonil üks tääk. Täna helistati mulle politseist, et see tääk tuleb lähimas tulevikus neile viia. Probleeme jne mul tekkima ei pidanud jne, et kui viin kiiremas korras täägi ära, sest see olla seadusega keelatud jne.
Samuti öeldi, et osta.ee keskkonnas on kõigi täägi-kortiku jne müüjatega ühendust võetud ning esemed korjatakse ära.
Küsisin ka selle kollektsioneerimisloa kohta. Vastati, et kohalikku politseijaoskonda avaldus jne, aga hoiutingimustele seatud nõuded pidid sellised olema, et neid väga raske täita. Samuti siis võib müüa, aga ainult teisele isikule, kellel ka luba olemas. Ütles mulle, et lihtsam on ära tuua kui endale seife või nõuetele vastavate seintega turvaruume ehitama hakata.
Surfisin veidi ka seadustes, seal ei ole nugatäägi kohta midagi öeldud, et tsiviikäibes keelatud oleks. Torketäägid on selgelt öeldud, et on keelatud.
Ühesõnaga relvaseaduses paragr 18-20 ja vaadake, mis välja loete. Need väga lühikesed. Mujal ei räägita tääkidest midagi. Oskab äkki keegi öelda mõnd linki, kus on Saksa tääk klassifitseeritud(kas siis torketäägina või nugatäägina)?
herr Kindral õieti tegid,mul üks sõber lasi oma täägid relakaga pooleks.Aga relvaseaduses siis seda nugatääki pole ,ainult torketääk,aga nugatäägi võib vabalt paigutada "muude kehavigastuste tekitamiseks mõeldud esemed"alla ja kõik.
Seda küll, aga siis võib ju ka NL sapöörilabida selle alla lükata Isegi õpetatakse ju käsivõitlust labidaga jne. Siit küsimus, et tääki kasutati ju ka muudeks töödeks tegemisteks(näiteks miiniorana jne), äkki keegi tark suudab selle kohta midagi leida ja teistelegi teada anda
Tääkide ajaloost lugedes sain targemaks, et algselt olid need mõeldud jalaväeüksusel kaitseks ratsaväe vastu. Aga hilisemast ajaloost pole kusagil kirjutatud, miks täägid muutusid nugatääkideks ja torketääkideks.
kurat teda teab aga asi vaikselt kogu aeg vindunud,ja eks lapslipslased peavad ka kuidagi oma olemasolu tõestama ja siis imetakse pliiatsist ja ka mujalt igasugust jama välja.Asi varsti juba nagu sovettide ajal -totaalne mendiriik,keelan käsen poon ja lasen.
faust kirjutas:Põhimõtteliselt võidakse hakata ära korjama ka inimestel, kes ei müüd vaid omavad lihtsalt niisama kollektsioonis? Saan ma õieti aru.
Jepp, sest kollektsiooniks peab ka luba olema. Kusjuures relvaseaduse segane punkt: et kollektsioneerimise luba ei väljastata kollektsiooni omanikule. Nagu ma aru saan, et kui sul kollektsioon juba kuidagi tekkinud, siis kollektsioneerimise luba sa enam ei saa ja oled pätt niikuinii