Täägikoguja nurgake - saab küsida / pilte panna

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Re: Täägikoguja nurgake - saab küsida / pilte panna

Postitus Postitas skorpion madu »

See isend leiti kevadel sarikate vahelt, ning lahti ta käinud ei olnud, kuna määre oli kõvaks kuivanud ja ta üldse ei liikunud. Ma sain ta liikuma ilma, et oleks lahti võtnud. Täna võtsin lahti ja puhastasin ära, ning nüüd toimib väga hästi. Võimalik, et kes selle kunagi pani sinna, kakkus selle lahti ja pani valesti kokku, või kurat teab kes! Aga tegemist on ikka üli-napaka lukustus süsteemiga :D ,juba sellepärast tasub see tääk kollektsiooni muretseda!
Otsin endiselt Mossin - Nagant treeningtääki.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

..aasta viimane saak - aasta on Issanda abiga hea olnud...
Manused
1735372010181.jpg
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Vahipataljoni auvahtkonna M14-automaatvindi M6-tüüpi kroomitud paraadtääki tahan ka..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke..
Kasutaja avatar
Plönn
Huviline

Postitus Postitas Plönn »

Borja kirjutas: E Okt 21, 2024 7:10 pm ..jahh - et ka selle täägi fiksaatornupp oli väga imeliku kujuga, märkasin ma ka.. aint ma ei tulnd selle pealegi, et keegi idikas on suutnud selle nupu valepidi kokku panna :twisted: ..ja ma arvan, sa solvad ilmaasjata vabrikut - lihtsalt see, kes enne sind selle täägi kallal käperdas, pani ta ka valesti kokku :|
Süübides selle mudeli ajalukku, selgus et Venemaa on neid enne sõda massiliselt erinevatesse maadesse exportinud, koguni Ladina Ameerikasse välja. See võibki ehk mõni nn eksport mudel olla, kui ka need numbrid sellised tavatud on.. Ja saada olevatest AVS mudekitest 50% ongi nt Venemaal reexporditud tagasi kodumaale , sama ka 36 kiivripottidega mida nad Soomest eeskätt ostavad 8) 8)
Kusjuures Hispaaniast oleks suvel selliseid tääke kui see siin, 500 € eest saanud. Õigete nummerdustega aga kasvõi Meshok või Avitost ostes Venemaalt aga al 1000 € eest :?
מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Plönn kirjutas: L Dets 28, 2024 9:09 pm Süübides selle mudeli ajalukku, selgus et Venemaa on neid enne sõda massiliselt erinevatesse maadesse exportinud, koguni Ladina Ameerikasse välja. See võibki ehk mõni nn eksport mudel olla, kui ka need numbrid sellised tavatud on...
..totaalne jama - segi ennast "süübinud" vä.. NLiit pole neid AVS36 vinte ega tääke mitte kunagi kusagile exportinud ega re-exportinud.. vintide tootmisarv on eri andmetel niiväike kui 30 000 - 60 000 vahel // abs-ne enamus neid relvi kaotati juba Soome Talvesõjas ja/või 1941.a sõjasuvelsügisel - missteeb nii relvast kui täägist harulduse.. et pühad mõjuvad mõnedele klounidele ikka ilmselgelt sitasti :mrgreen:

http://www.bayonet.lv/ru/articles/Russia/M1936.htm
Vahipataljoni auvahtkonna M14-automaatvindi M6-tüüpi kroomitud paraadtääki tahan ka..

Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Njahh, kui "Administrator" Plönn ütles minu M1915 tääkide kohta, et neid saab maksimaalselt 70.- euriga, koos nahaga(originaal nahka pole käes hoidnudki) :D , siis AVS-36 "eksporttäägid" on tõeline pommuudis!!!! AVS-36 püssid olid kapriissed, ei kannatanud külma(kiilusid kinni), ning olid raskesti hooldatavad, need korjati enamuses kokku, ning utiliseeriti. Soome jäi neid trofeerelvadena mingi hulk, kaugemale neid küll ei jõudnud. Ameerikas peetakse seda AVS-36 tääki ultrarariteediks, mis impordist ja ekspordist siin saab juttu olla.
Kasutaja avatar
Plönn
Huviline

Postitus Postitas Plönn »

Lugesin sellist infot vene foorumitest ning ilmselt pole kõik ka täpselt meeles, Siiski, Soome ja mõnede muude maade relvastustes neid siiski oli, pigem siis ehk troofede näol. Ja siit ehk ka võimalikud eripärased nummerdused või shtambid .
Kõnelengi seda, mida lugenud olen ja seda võib igaüks kirillitsas ka lugeda, paraku paljud saidid pole enam avanevad ilmselt tänu poliitilistele ebakõladele.

Tiraazh siiski selline : Производство АВС-36 было прекращено в 1940 году, хотя к этому времени уже было выпущено 65800 экземпляров.
מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Midagi huvitavat uuel aastal. Ersatz Butcher.
Manused
WP_20220428_005.jpg
WP_20220428_001.jpg
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Mul samasugune EB43..
Päris "butcherid" need ersatsid siiski ei ole, sest tera ülaosa on neil jalamist ainult tsipa laiem - üldse mitte niipalju kui "õigetel" butcheritel...
Manused
GER_31.JPG

Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Ma vaatan, kui mõni parem ilm on, teen parema pildi, enda omast, neil, nii sinu, kui minu täägil tundub nagu soonte erinevus olevat........... Ning ma olen piltide pealt ka näinud , et on erinevaid tera tüüpe, kõik muu on sama , aga ühel tüübil on rohkem tera, nagu õigele Butcerile sarnasem. Võin ka eksida.
Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Ja ongi nii. Sinu oma on EB43, ning minu oma on EB41.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

skorpion madu kirjutas: N Jaan 02, 2025 6:43 pm Ja ongi nii. Sinu oma on EB43, ning minu oma on EB41.
..tundub sul on õigus // panen veel pildi kusson minu EB43 koos EB45ga - too on juba selgelt lühema teraga, ca 31cm (missoli saksa 1MM ersatside terade puhul nenden-ö standardpikkus) 8)
Manused
1735894136157.jpg
1735894159032.jpg

Kasutaja avatar
skorpion madu
Huviline

Nii, võibolla on veidi parem pilt, lisasin võrdluseks oma EB48 täägi ka!
Manused
DSCN2427.JPG
DSCN2426.JPG
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”