Tervist!
Kunagi ammu sain Erala kandist ühe põllu juurest leitud see tükk koos paljude muude alumiinium osadega.Kas keegi teab mis lennukist sellise osa pärit ning kas dokumentides kirjas et miskit Erala juures alla tulnud? Suuruseks 1 sendine
Tuvastada tükk lennukist
-
- Veteran
Re: Tuvastada tükk lennukist
Neid lennukeid tuli sealkandis hulgim alla. Näit. ainuüksi väikese Lombi küla( Vasula ja Kõrveküla vahel) kohal sadas alla 5-6 lennukit.
Olen ise Lombi külas käinud. Elas seal üks tuttav ning tihti sai seal olla, tuli igast asju. Eriti palju pardakahuri kestasi kuid ühtegi lennuki tükki ma sealt ei leidnud.
Sõda on kõige natsionalismi ema
-
- Veteran
Olen aidanud seal kahe vene lennuki jäänused välja kaevata(Vasula ja Aovere vahel).
Mäletan täpsemalt et seal ühel põllul oli palju asju, saksa raud hülsse, sütikuid, granaate jne. Põllu keskel oli selline väike “saar” kus venelane oli visanud väga palju kollase kuuliga vindi padruneid. Selle sama põllu ääres vedeles suur tükk soomust, kuid seda ei jõudnud uurima.
-
- Kasutaja
Erala kanti peaks olema kukkunud üks LA-5, augustis või septembris 1944.
Kui pole saladus siis kust info pärineb?
-
- Kasutaja
Info pärineb erinevatest andmetest.Vast Saksa poole omadest, kui ei eksi. Nagu eespool juba mainiti, onTartu ümbruses
palju lennukeid alla kukkunud. Kärevere, Vasula, Müta, Aida, Aovere, Luunja, Nõela, Kõrveküla jne.......
palju lennukeid alla kukkunud. Kärevere, Vasula, Müta, Aida, Aovere, Luunja, Nõela, Kõrveküla jne.......
Kust leian sellised dokumendid?Oleksin huvitatud.
Siin siis ülejaanud osad mis sealt samast põllult pärit. Paistab et lennuk on sinist/rohelist värvi olnud