Vanaonu Heinrich Tuisk

Tuntud ja tundmata Eesti sõjamehed ...
Vasta
grahv
Huviline
Postitusi: 673
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Vanaonu Heinrich Tuisk

Postitus Postitas grahv »

Sõjas jäi kadunuks minu vanaonu Heinrich Tuisk. Vanaemakäest eriti miskit teada pole saanud Alati kui küsin on vastuseks, et jäi kaduma ja mis sest enam torkida. Leidsin mõned tema saadetud kirjad. Esimsel kirjal aadressiks Tartu Lille tänav 18, järgmisel kirjal juba aadressiks märgitud Gefr. Heinrich Tuisk. Feldpost. nr. 11596 B. 12. juuli 1944 kirjutab Heini, et on juba mõnda päeva Venemaal aga ei täpsusta kus. 24 juulil kirjutab, et on nüüd Venemaal mõned ringid tehtud ja asub jälle siinpool kandis ( jällegi ei täpsusta midagi). 5. septembril kirjutab mees, et on juba mitu haiglat läbi käinud ja lõpuks jõudnud Juuru haiglasse kus kõik eesti artsid ja hagedki kõik eesti mehed Lisaks mingile haigusele on mehel ka kollatõbi. Samas kirjas kirjutab veel, et plaanitakse neid viia Saaremaale. Aadressiks Juuru Algkool Harjumaa. Rohkem mul midagi teada pole. Oskab keegi mdagi rääkida või soovitada?

Terv. Grahv.
http://www.zone.ee/grahv
grahv
Huviline
Postitusi: 673
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Postitus Postitas grahv »

Feldposti numbrijärgi siis teenis mu vanaonu 6. piirikaitse rõgemendis nagu ma aru saan. Mis veel?
http://www.zone.ee/grahv
Kasutaja avatar
freiwilliger
Huviline
Postitusi: 605
Liitunud: E Sept 11, 2006 5:55 pm
Asukoht: Tallinn

Tuisk

Postitus Postitas freiwilliger »

Kui 6.prk võitleja siis vaataks selle üksuse kronoloogiat:
Tartu lille 18- Aprilli lõpus 1944 saadeti rügement Tartusse, kuhu see jäi kuni juuni lõpuni väljaõppele. Kuni 23.juunini ehitati kindlustusi Raadi mõisa ümbruses. Rügemendi staabi asukohaks jäi Tartus endise üliõpilasorganisatsiooni “Estica” maja, mis asub Aia ja Kastani tänava nurgal. Rügemendi elavjõud paigutati linnas kompaniide kaupa kooli- ja muudesse majadesse.
12.07.1944 Venemaal- 7.juulil allutati 6.piirikaitserügement XXVIII armeekorpusele,
16.juulil võttis 300.eriotstarbelise diviisistaabi osastaap koos alluvuses olevate 4.ja 6.piirikaitserügemendiga üle 126.jalaväediviisi rindelõigu Pihkvast idas ja kagus.
24.07- 19.juulil andis väegrupi “Nord” ülemjuhatus korralduse asendada võitlusgrupp “Henger” Narva rindelt toodava 227.jalaväediviisiga, peale mida saadeti 6.piirikaitserügement jalgsimarsil üle Senno Liivamäe jaama ja sealt edasi Narva rindele.
grahv
Huviline
Postitusi: 673
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Postitus Postitas grahv »

kuna järgmine nädal pole mul aega sellega tegeleda siis ilmselt ülejärgmine nädal pean hakkama vanaemaga kavaldama, ehk ikka miskit räägib.
http://www.zone.ee/grahv
Siim Tuisk
Kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: K Mär 04, 2015 10:22 am

Re: Vanaonu Heinrich Tuisk

Postitus Postitas Siim Tuisk »

grahv kirjutas:Sõjas jäi kadunuks minu vanaonu Heinrich Tuisk. Vanaemakäest eriti miskit teada pole saanud Alati kui küsin on vastuseks, et jäi kaduma ja mis sest enam torkida. Leidsin mõned tema saadetud kirjad. Esimsel kirjal aadressiks Tartu Lille tänav 18, järgmisel kirjal juba aadressiks märgitud Gefr. Heinrich Tuisk. Feldpost. nr. 11596 B. 12. juuli 1944 kirjutab Heini, et on juba mõnda päeva Venemaal aga ei täpsusta kus. 24 juulil kirjutab, et on nüüd Venemaal mõned ringid tehtud ja asub jälle siinpool kandis ( jällegi ei täpsusta midagi). 5. septembril kirjutab mees, et on juba mitu haiglat läbi käinud ja lõpuks jõudnud Juuru haiglasse kus kõik eesti artsid ja hagedki kõik eesti mehed Lisaks mingile haigusele on mehel ka kollatõbi. Samas kirjas kirjutab veel, et plaanitakse neid viia Saaremaale. Aadressiks Juuru Algkool Harjumaa. Rohkem mul midagi teada pole. Oskab keegi mdagi rääkida või soovitada?

Terv. Grahv.
Suri 45 aastal Rootsis. http://www.tjelvar.se/flyktingar/akter1/401.htm
Vasta

Mine “Isikud/People”