Metsavend

Teemad, mis puudutavad metsavendade tegevust peale saksa vägede lahkumist Eestist ...
Vasta
Kasutaja avatar
Noor
Veteran
Postitusi: 1206
Liitunud: R Nov 03, 2006 12:51 pm
Asukoht: Euroopa

Metsavend

Postitus Postitas Noor »

Tere,

Ma vahepeal olen jõudnud ära unustada, et mul need kaks pilti on. Sammuti ei meenu, et ma oleks nad siia ülesse varem pannud. Igal juhul need fotod jõudsid minuni kas selle foorumi või siis militaar.neti kasutaja (kelle nime ma olen ära unustanud) vahendusel mõned aastad tagasi.

Piltidel peaks poseerima Eesti metsavend kuid kõik muu info selle mehe kohta puudub.

Mis on piltide järgi võimalik ainult öelda on siis see, et tal on saksa pannal, ppsh, nii, et pildid peaksid olema peale sõda tehtud.

Muid erilis tunnuseid mina nendelt piltidelt välja lugeda ei oska. Järsku on keegi sarnaseid ülesvõtteid samast seeriast kuskil mujal kohanud või oskab midagi muud piltide kohta lisada?

Pilt

Pilt

Pilt
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Postitusi: 2133
Liitunud: L Aug 05, 2006 10:03 am
Kontakt:

Re: Metsavend

Postitus Postitas LoCo »

Sama mehe pildist on räägitud ka siin teemas http://www.rindeleht.ee/foorum/phpBB2/v ... =59&t=8386
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator
Postitusi: 8175
Liitunud: E Aug 08, 2005 12:04 am
Asukoht: Lilleküla

Re: Metsavend

Postitus Postitas ivalO »

Fotod võivad pärineda ka juurdlustoimikust!
Vennike on vaba inimese kohta kahtlaselt räbalais (oma riided Patareis kaltsude vastu löödud) ja relval puudub oluline osa - laskemoon.
Kasutaja avatar
gruppen
Huviline
Postitusi: 606
Liitunud: T Veebr 21, 2006 7:14 pm

Re: Metsavend

Postitus Postitas gruppen »

Sellisel juhul on selle põllu peal midagi olulist juhtunud, et teda seal nii hirmsalt fotografeeritud on. Üldiselt arvan mina, et mingi suvaline seltsimees teeb mingit veidrat nalja. Kui tegemist mingi seltsimehega hoopis pole või seltsimehe sõbraga, kellega nalja tehakse. Kuna see inimene, kellelt foto tuli, midagi selle kohta ei öelnud, et kuskohast või kelle käest ja mida see ütles, siis ... mingi suvaline foto relvaga inimesest.
Olgu ta metsjeesus, metsavend, hävituspataljonlane või selle semu või mingi muu jorss. Seda saab kinnitada ainult pildil olev persoon või temaga seotud persoonid - m.h. ka äkki koht, kus foto algselt pärineb.
Kasutaja avatar
Frundsberg
Huviline
Postitusi: 754
Liitunud: P Juul 23, 2006 6:40 pm

Re: Metsavend

Postitus Postitas Frundsberg »

Need pildid on juba mitu korda foorumitest läbi jooksnud. Minu arvamus jääb samaks - pildil on lihtsalt külapoiss koos omasugustega sõda mängimas. See, et tal on PPSh ja saksa pannal ei tähenda midagi erilist - 1970-ndatel ja 1980-ndatel polnud sellised asjad mingi haruldus. Automaadil puudub ju magasin ja ma ei saa üldse aru, miks seda metsavendlusega seotud pildiks peetakse. Minust endast on vist ka kuskil 1980-ndatest pilt kus mul on käes Walther PPK ja teisel saksa 5,6 kaliibriga sportpüss. Metsavendlusega pole seal paraku aga midagi ühist. Lihtsalt tol ajal oligi külades igas talus mingi toru räästa alla või siis mujal peidus.
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Metsavend

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Fotol olev tegelane pole peale sõja metsavend olnud.Oli küll 44.a. vähe aega saksa mopi eest metsas.Siis oli relvaks vene vintpüss.
See foto on tehtud peale sõja ja niisama pulli pärast viinavõtmise ajal. Pildil olev kodanik viibis veel mõned aastad tagasi siinilmas.Nüüd paraku läinud.Mul on terve hulk fotosid sellest kodanikust.
Nii,et Frundsbergil on täiesti õigus.
Vasta

Mine “Teise Nõukogude Okupatsiooni Ajal/During the Second Russian Occupation”