Kuidas on juriidiliselt?

Siin võib arutada teemadel, mis ei puutu üldse sõdade valdkonda ...
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran
Postitusi: 1862
Liitunud: L Nov 24, 2007 5:40 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas labidamees »

Pioneer ja ohtlik...naerukoht.Kartke parem mind kui endist kommunistlikku noort ja vaikselt tiksuvat viitsütikuga pommi. :wink:
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Oi, oi labidamees! Sina kvalifitseerud Halli Kardinali arusaamade põhjal kindlasti kaasajooksiku ja kasuahne inimese nimetaja alla! Ja ilmselgelt ootad sa pikisilmi aega, mil kommunistlik partei siin taastatakse, et saaksid jätkata poolelijäänud unistuste poole pürgimist!
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Minu lojaalsus/mittelojaalsus pole kindlasti tingitud mingist saamisest/saamata jäämisest. Ma lihtsalt olen lojaalne ühele kindlale riigile ja see on minu valik.Mitte keegi ei saa mind sundida olema lojaalne minu tahte vastaselt.
Eks ikka raske on teada jah,et kõik üksmeelselt ei õigustagi kommuniste.Ja need,kes ei õigusta on mõjuagendid. Nagu paar postitust tagasi väitsid. Seletaksid äkki,kuidas ma sinu arvates mõjuagendina saan tekitada riigile kahju kommunismi teemal väideldes?
Kui sa veel aru pole saanud siis reaalselt näitab praktika seda,et ülisuur osa sigadusi,mis riiki ja tema mainet nõrgestavad on läbi viidud endiste EKP liikmete poolt. Kaotatakse ära miljoneid rahva raha ja seda isegi ei mäletata.Sahkerdatakse maaga jne. Võtmefiguurid nendes keissides puha endised EKP mehed. Kuulsad riigireeturid olid ju kes? Ja arvad,et need olid ainsad,et rohkem ei olegi?
Kas riigireetmised ja rahva raha tuuri panemine on tingitud sinu arust hirmust või näljast? Võrdled äkki nüüd kumb on riigile ohtlikum,kas mina kellele ei meeldi kommunistid või need ,kes riiki suures mahus varastavad? Ja veel: Kuhu see mõjuagendi jutt su eelmisest postitusest kadus? Aga kommuniste (seda EKP liikmed ju on) ma hakkan armastama ainult postuumselt. Tunnen neid selleks liigagi hästi.
Tead ehk mõnda juhtumit,kus mõni endine kommunist rahva ees vabandanud on tegude pärast mida ta tegi või üldse EKP-sse kuulus.Üks kes rahvale Tartus verekoerad ja miilitsad peale lasi ajada teeb nüüd haugi nägu ja räägib,et oli ämma juures.
grahv
Huviline
Postitusi: 671
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas grahv »

Hmm. Tuleb siis tõdeda, et ma olen küll hullupööra lojaalne. Mitte N Liidule ja kahjuks ka mitte EV le vaid hoopis Suur Saksamaale. Visati mind ju pioneeride hulgast välja Kuna tervitasin pioneerijuhti korduvalt sõbraliku kuid vägagi spetsiifilise käeviipega (samasugusega millega sai ilmkuulsaks üks kodumaine lumememm) ja sõnadega Heil Hitler ja Sieg Heil. Samas muidugi ei astunud ma sealt ju omal algatusel välja. Olin isegi tubli tähejuht. Aga õige kah, et visati. Mine tea mis mõju ma oleks vahvatele oktoobrilastele veel avaldanud.
http://www.zone.ee/grahv
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Ja see "kindel riik" Hall Kardinal oleks milline? Minu arust on sinu probleem (ja mitte ainult sinu), et sa taandad Eesti riigi valitsuskabineti või mõne ametniku näole. Kui nägu ei meeldi, siis on riik sitt, ja sina sellele lojaalne ei ole. Nagu suur laps, kes jonnib.

Ilmselgelt ei ole ühe või teise sigaduse taga ainult endised EKP liikmed. Kui hakatakse välja noppima ja esitlema siinses ruumis selektiivselt nö sigadusi, kus osalised endine nomeklatuur või eekapeelased, siis võib tõestada mida iganes.

Meenutan sulle ajaloost ühte paradigmat. 1972 või minupärast kasvõi 1982.aastal pidas enamik eestlastest meie siinseid dissitente paremaljuhul ullikesteks. Just nii see oli! Kui näiteks mõni dissident oleks kõndinud poliitilise plakatiga mööda linna, siis oleks enamuse eestlasete tollane esimene mõte olnud, et vaeseke on ikka päris loll. Ja polnud sel hetkel vahet, kas sedasi mõtleja oli eekaapeelane või parteitu. Võid mulle jutustada mida iganes oma kuulsusrikkast dissidentlikust minevikust, kuid käputäis dissidente on meil kenasti nimeliselt teada. Sina nende hulka kindlasti ei kuulu. Osad nõukaaja dissidentidest suutsid uute oludega kohaneda ja lülituda uude ellu. Osad jäidki dissidentideks. Öelnud, seda tahaks ma rõhutada, et täna ilmselgelt pean ma neist vähestest dissidentidest nende tegevuse tõttu siis lugu. 1982.aastal (kui ma oleks olnud siis 10.aastat vanem) oleks ma pidanud neid aga vast ullikesteks. Nagu pidas neid ullikesteks minu vanaisa, VS veteran, kes ometigi ei matnud kunagi fantastilist unistust, et EV võiks uuesti taastuda. Tema üllatuseks fantaasia realiseerus, sest elas ta kuni 1992.aastani.

Ülejäänud juttu ei viitsi kommenteerida, sest nagu tavaliselt ajad sa mingit segast ja räägid mööda nii eelnevast teemast kui minu kirjutatust, jõudes ringiga sinna kuhu tavaliselt. Nagu vanem Cato, kes juba absurdini minnes jõudis igas oma kõnes kurikuulsa fraasini: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!". Saa juba sest Antsipist üle! Ela oma elu!
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

grahv kirjutas:Hmm. Tuleb siis tõdeda, et ma olen küll hullupööra lojaalne. Mitte N Liidule ja kahjuks ka mitte EV le vaid hoopis Suur Saksamaale. Visati mind ju pioneeride hulgast välja Kuna tervitasin pioneerijuhti korduvalt sõbraliku kuid vägagi spetsiifilise käeviipega (samasugusega millega sai ilmkuulsaks üks kodumaine lumememm) ja sõnadega Heil Hitler ja Sieg Heil. Samas muidugi ei astunud ma sealt ju omal algatusel välja. Olin isegi tubli tähejuht. Aga õige kah, et visati. Mine tea mis mõju ma oleks vahvatele oktoobrilastele veel avaldanud.
Ma ei tea grahv, aga minu arust sa pisut nagu sonid? Ilmselgelt võisid sa lapsepõlves teha mida iganes. Täna oled sa täiskasvanud inimene, vähemalt ma arvan seda. Täiskasvanud inimeste puhul on mul nagu raske neid võtta tõsiselt, kui nad väidavad end olevat lojaalsed Rooma Impeeraatorile, Attilale või Adolf Hitlerile. Üks või teine ajaloost kadunud (suur)võim võib olla ju sümpaatne (sinu õigus), aga et talle ollakse jätkuvalt lojaalne? :shock:
Minu soovitus sulle on, et kui see tõesti on sinu arusaam, siis sel juhul peaksid sa endale taotlema Saksamaa kodakondsuse. Oleks aus nii enda kui ka teiste siinsete kaaskodanike suhtes. Lausa täiskasvanulik käitumine.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Mina olen lojaalne Soomele.On loomulik ju,et ollakse lojaalne oma rahvale.Mis muidugi ei tähenda,et ma ka EV-le mittelojaalne oleksin.Aga täielikult saab olla lojaalne ainult ühele riigile.
Oskad põhjendada,miks peaks "sitale" riigile lojaalne olema? Muide sitt riik on sinu väljend.Väidad ka,et pead lugu dissidentidest? Samas pead ka lugu nendest,kes neid dissidente taga kiusasid.Huvitav kooslus,kas pole?
Kas Eesti rahvast ei veetud loomavagunites Siberisse mitte sellesama EKP kaasteadmisel ja kaasabil? Kas nendel aegadel tegid EKP tolleaegsed tegelased sinu mõiste järgi koostööd nii palju ,kui vajalik?Oli siis vajalik inimesi vagunisse toppida? Kindlasti oli 82.a. ka neid,kes dissidente ullikesteks ei pidanud. Et sinu vanaisa neid ullikesteks pidas ja sina ka oleks pidanud näitab vaid seda,et tegemist on naiivsete inimestega.Seda näitab selgelt ka kogu sinu senine sõnavõtt.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Ma ei ole kollektiivse süü pooldaja, nagu ei ole ma ka preventatiivse vangistuse või hukkamiste fänn. Seega ei saa ma mustvalgelt võtta ja panna kõiki eekaapeelasid ühte patta.
Üksikema Asta töötas tehase. Kasvatas üksi kolme last. Ilmselgelt kasvasid laste suuremaks saades pere vajadused. Tehase personalijuht ja direktor tahtsid töökat naist abistada, kuid palgafondist ei oleks seda saanud seadust rikkumata teha. Leiti geniaalne lahendus, nimelt las Asta astub parteisse ja ta vormistatakse mingiks funktsionääriks, mis lubab saada palgalisa 30 või 40 rubla parteikassast. Kas Asta oli kaasajooksik või omakasu peal väljas? Saab talle laiendada kaassüü 30 aastat varem toimunud küüditamiste eest? Miks ei tohiks ma pidada lugu Astast, kes kasvatas üksi kolm suurepärast ja asjalikku last, kes täna meie ühiskonda panustavad kindlasti rohkem kui nii mitmedki sõnades "patrioodid"?


Kindlasti oli neid ka 1982.aastal, kes dissidente ullikesteks ei pidanud. Teised dissidendid näiteks. Valdavalt aga pidas enamik eestlastest neid siiski pisut kohtlasteks. Pehmeltöeldes. Sellisele suhtumisele on juhtinud tähelepanu nii mitmedki ajaloolased (Pihlau) ja sotsioloogid (Ruutsoo näiteks). Tõsiseltvõetavates artikklites. Isegi dissidendid ise on seda tunnistanud (Niitsoo; Novorodskaja näiteks). Soovitan tegeleda selles suhtes enese harimisega, mitte olematute paradigmade fabritseerimisega.

Märgiks, et Eesti riik ei saa olla "sitt", see asi oleks pidanud lugemisoskusega inimesele küll selge olema... Väitsin, et amteniku või valitsusliikme näo järgi ei saa defineerida või hukka mõista riiki. Riikliku poliitikat küll. Ainult, et riiklik poliitika ei ole staatiline suurus. Erinevalt riigist kui mõistest. Aga eks sellest arusaamine ole igaühe personaalse küpsuse küsimus.

Asi on aga ilmselgelt väljunud "juriidilise järjepidevuse" teemast, mille puhul kordan veelkord, et erinevalt EV järjepidevusest, mis lähtub muuhulgas ka selgetest juriidilisest aspektidest, ei saa endisi eestlastest kommuniste pidada mingi valemiga ei tänase Venemaa Föderatsiooni Kommunistliku Partei liikmeteks ega ka 1991.aastal uuesti loodud EKP'ga seotuteks. Ilmselgelt ei defineeri maailmavaadet täna Eestis parteilisus vaid isiklikud veendumused. Kui aga evitakse nõukaaja arusaamu (homo sovjetikus), siis jah loomulikult tähistab parteisse kuulumine automaatselt, et sa oled "süüdi" selles või teises maailmavaates. Esimesel juhul lubatakse inimesel ise rääkida, teisel juhul räägib sinuga keegi teine, osundades sulle sageli kategooriaid, millega sul mingit pistmist pole.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Eekaapeelastest meie eliidi hulgas ilmus eelmisel aastal TRÜ's Mihkel Liiberilt bakalurusetöö. Loodetavasti ei eksi ma mingite normide vastu, kui riputan tema töö siia ülesse. Mitmete aspektidega võib vaielda, mitmes asjas ei ole tal võibolla (päris)õigus, kuid iseenesest ei saa tema tööle suuremat tendentslikust või subjektiivsust küll etteheita:

https://dspace.utlib.ee/dspace/bitstrea ... ak2013.pdf
grahv
Huviline
Postitusi: 671
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas grahv »

Nädsasiis. Minupoolt siis järjekordne armetu katse nalja teha mis kukkus välja nagu tavaliselt :) Samas, tsiteerides ühte taati, et selle inimese peaga, kes naljast (antud juhul siis minu sonimisest) aru ei saa ja iga tühja pärast põlema lähevad, võib vabalt puid raiuda. Ära nüüd isiklikult võta ja mulle tõsiteaduslikku vastust kirjutama hakka :)
http://www.zone.ee/grahv
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Näedsasiis grahv, ma juba kartsin, et sa sonid. Tuleb välja, et oled ikka täitsa täiskasvanu. Soovitusena mainin, et smaili kasutamine (milledege mõni muidugist liialdab) annab teinekord üsnagi kaheselt mõistetava teksti puhul selge orientiiri, et mis žanrisse tekst tuleks liigitada.
Kuna selgus, et sinu žanr on antud juhul huumor ja mitte "oleteadlik.ee" stiilis lapsemeelsus, siis ära palun Eesti kodakondsusest loobu ja Saksamaa kodakondsust võta!
Loodetavasti ei saanud see vastus liiga tõsiteaduslik?
Viimati muutis Vares, K Jaan 08, 2014 1:21 pm, muudetud 1 kord kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

See üksikema Asta näide paneb mõtlema.Ma arvan küll,et see Asta läks funktsionäriks isikliku kasusaamise nimel.Kusagilt tuli ju raha tema hüvede kinnimaksmiseks.See raha tuli millegi ehk kellegi arvelt.Suurem enamus sai oma kolm või enam last üles kasvatatud ilma EKP funktsionäriks hakkamata.On ju nii?
Asta sai osta eripoest kalamarja,korteri ja autoostuloa sai ka.Seda ilmselt ülejäänud paljulapseliste perede arvelt,kes kolhoosis hargiga sitta pildusid ja sigu talitasid.Need said oma ränga töö eest seakõrvad ja saba endale.Partei eliit sai aga liha.
Nüüd on paljud sellised Astad ja nende järeltulijad pisut kibestunud sest privilegeeritute aeg sai osa.Need muidugi on rahul,kes õigel ajal rahva raha ja riigivaraga skeemitada said.Ja sellised Astad on oma parteipileti kuhugi seinaprao vahele pistnud ja vahivad ikka Venemaa poole. Ja Venemaa pole neid kohe mitte unustanud.
Astast veel niipalju,et hukka tuleb ta mõista ainuüksi sellepärast,et ta elas teiste tööst ja vaevast.Terve EKP oli parasiitlik organisatsioon.Või tegid ja tootsid nad midagi?
grahv
Huviline
Postitusi: 671
Liitunud: N Mär 09, 2006 8:38 pm
Asukoht: Pärnu

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas grahv »

Mehed pidid ju igavesti lapseks jääma :) Kodakondsust vahetama ei hakka, Eestile truudust vannutud nii kaitseväes kui ka kaitseliidus ja eks ma üritan neid lojaalseid kodanikke kasvatada juurde läbi noorkotkaste ja kodutütarde organisatsioonide.

PS! Pioneeride tõotust pole andnud kuna olin sel päeval haige. Kas oktoobrilapsed ka midagi lubasid või tõotasid, seda ma ep mäleta ja kui ka lubasid siis alaealaise tõotused on ilmselt õigustühised :)

Laias laastus läheb see vist nüüd juba teemast välja :)
http://www.zone.ee/grahv
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Sa HK omad EKP liikmete hüvedest ikka üliarmsates ülivõrretes mingeid müstilisis ettekujutusi. Tavaline EKP liige ei saanud kuskilt mingit kuradi kalamarja või autoostuluba. Tollal olid selliste hüvede saamisel keskmisel eestlasel olulised enamasti hoopis teised faktorid või hoovad. Eripoodide kundedeks võisid saada ka parteitud, kuigi jah parteinomenklatuuri kõrgemal astmel seisjad (K Õ R G E M A L) olid valdavalt põhikunded. Enamasti EKP KK liikmed, mõned rajoonikomitee esimehed ja näputäis muid funktsionääre. Autoostulube said ka sahkermahkeri mehed, kes parteist sama kaugel kui kuu maast. EKP KK liikmetel polnud muideks autoostulube vajagi. Kasutasid ametiautosid (ja ametikortereid ning suvilaid). Oletatavasti oli meil 80ndate keskpaigaks olulistes nomenklatuuri nimekirjades Eestis kuskil 2000 nime. Võrreldes EKP liimete (c.110 000 inimest 1990.aastal) ja liikmekandidaatide arvuga oli see üsnagi väike suurus.

Mis fantaasiamaailma sa küll endale minevikust oled loonud? Ühes teises portaalis, üks teine tegelane, tõestas ("maaelueksperdina") kunagi, et kui kuldne minevik tal kolhoosis oli. Sõi ainul head ja paremat, ning pere ostis iga jumala pooldekaad uue auto... Kõik vist olid tema peres parteitud.

Ülejäänud tekst on nii pagana haige, et ma tõesti kahtlustan sul mingit imelist sündroomi...

PS! Mis puutub parasiitliku EKP'sse, siis ma saaks sinuga nõustuda, kui sa sa laiendaksid seda teesi kogu NSVLi, kui nähtuse peale. EKP iseenesest võis teinekord aga olla hoopis võimalus VAATAMATA NSVL'i elamisele teha seda, mis kasulik ühiskonnale (ka Eestile) terviklikult. Nimed nagu Arnold Seppo või Jüri Järvet, oleksid vaid kaks näidet, kus EKP's olemine lõi võimaluse veelgi suuremaks panustamiseks. Järvet liputas oma punast parteilase piletit vajadusel ka Kiisa eest seistes (ja me vist teame, mis pattu Kiisk võimude silmis oli teinud). Ja ära tule sa mul nimetama neid mehi kasuahneteks kaasajooksikuteks! Võin sulle tuua näite parteitust "eestlasest" Kaarel Kurmist, kes väidetavalt Ants Eskola peale koputas, saates viimase külmale maale. Nii, et EKP's olek ei tähista iseenesest mitte midagi. Inimese tegevus per se on see kriteerium, mille pealt me saame midagi väita.
Viimati muutis Vares, K Jaan 08, 2014 2:01 pm, muudetud 1 kord kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Meie just nagu rääkisime Astast,kes oli parteifunktsionär.Rääkisime? Nüüd tuled sa väitma,et parteilastel polnud mingeid hüvesid.Siit tekib nüüd küsimus,et miks sinna siis astuti?. Palavast kodumaa armastusest või? Ütle sina.Igasugustel hüvede jagamisel ka karistamisel arvestati eeskätt parteilisust.
Ükskõik millise nurga alt ma vaatan,ei näe ma midagi,mida partei rahva heaks tegi.
Äkki sa seletad,mis suhe sul selle EKP-ga on?
Üldistama muide hakkasis siin sina.Viisid ju kõik N.Liidu passi omanud isikud automaatselt riigireeturi tasandile. Samuti kuulutasid mõjuagentideks need,kes sinu väidetega ei nõustu.Sündroome ära väga diagnoosi,vaevalt,et sul meditsiiniline haridus on.
Ja sa ei ole kuidagi lahti seletanud,miks Venemaa tunnustab N .Liidu aegseid ohvitsere ja miks või kus on öeldud,et ta endisi ( ka EKP ) funktsionäre ei tunnusta. Mis vahe saab olla NLKP-l ja Venemaa uuel kommunistlikul parteil? Kommunistlikel ideedel baseeruvad mõlemad.Liikmed ka enamuses samad.
Suletud

Mine “Kõrts/Pub”