Verdun

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Üksik Hunt

Verdun

Postitus Postitas Üksik Hunt »

Käisin puhkamas Prantsusmaal Verduni kandis ja tegin kimbuga pilte, mis võivad teistelegi huvi pakkuda. Muidugi mind pani imestama see, et nad mäletavd ainult seal 1. maailmasõda, 2. maailmasõjast poleks nad seal nagu kuulnudki, ilmselt sellepärast, et samadel positsioonidel said nad seal haledalt lüüa.

http://www.pilt.ee/view/560756/
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator
Postitusi: 8179
Liitunud: E Aug 08, 2005 12:04 am
Asukoht: Lilleküla

Postitus Postitas ivalO »

Konnmeestel ju see I - ilmasõda ainus ,kus neid kotitud pole. Said enne ja said pärast veel hullemini. Aga suisa esimesel pildil ju ilutseb seermann.
Üksik Hunt

Postitus Postitas Üksik Hunt »

muidugi see ameeriklaste tankihäbi asus Verdunist mingi 50 km eemal ühes totaalselt väikses külakeses küünide vahel kus väidetavalt olevat peetud 2ms. suurimat tankilahingut Prantsusmaa pinnal. Ega seal siltidest muffigi aru ei saa, sest ega need konnasööjad ju muus keeles kui enda omas kellegagi suhelda ei taha, küsid midagi saksa keeles keerab sulle üldse selja, küsid inglis keeles vastab sulle ikka prantsus keeles, näitad selle peale näppu hakkab kohe inglis keeles kobisema.
Kasutaja avatar
M.
Kasutaja
Postitusi: 29
Liitunud: K Nov 16, 2005 10:45 am

Re: Verdun

Postitus Postitas M. »

Üksik Hunt kirjutas:Käisin puhkamas Prantsusmaal Verduni kandis ja tegin kimbuga pilte, mis võivad teistelegi huvi pakkuda. Muidugi mind pani imestama see, et nad mäletavd ainult seal 1. maailmasõda, 2. maailmasõjast poleks nad seal nagu kuulnudki, ilmselt sellepärast, et samadel positsioonidel said nad seal haledalt lüüa.
Mitte üksnes sellepärast. Asi selles, et nii Itaalias kui Prantsusmaal I maailmasõda inimeste teadvuses kui Suur Sõda, II maailmasõda polnud nende arvates nii hull. Lihtsalt I maailmasõjas olid inimkaotused suuremad ja ka rängemad lahingud (Marne, Verdun, Somme)
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”