Küsimus selline, et kas pärast 2 msi toodeti samast materjalist ja sama kujundusega nööpe Saksa armee jaoks, kui sõja ajal ja enne seda?
Tean, et välimus oli üpris sarnane, aga materjal tundub olevat teistsugune.
Saksa nööbid.
Nööpidega rida selline ,et teadupärast tekkis kaks Saksamaad. Uscha poolt mainitud randiga nööbid on DDR-i toodang. Mul kodus oleval Schutzpolizei 1962 aasta sineli overoffi nööbid on täisidentsed Reichi omadega. Tegu siis Saksa Liitvabariigiga.
Sõjaaegsed nööbid olid alumiiniumist ja tsingisulamitest.
Re:
Üli vana teema siin , aga selguse huvides , tänaseks vähemalt mina olen omandanud Viiest materjalist Sõjaaegseid nn mummulisi nööpe :ivalO kirjutas: ↑L Aug 27, 2005 11:42 pm Nööpidega rida selline ,et teadupärast tekkis kaks Saksamaad. Uscha poolt mainitud randiga nööbid on DDR-i toodang. Mul kodus oleval Schutzpolizei 1962 aasta sineli overoffi nööbid on täisidentsed Reichi omadega. Tegu siis Saksa Liitvabariigiga.
Enimlevinult siis : Alumiinium , Tsink , Mustmetallnööp , Melhiornööp , Vasknööp .
מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Re: Re:
Plönn kirjutas: ↑N Aug 15, 2024 9:05 pmÜli vana teema siin , aga selguse huvides , tänaseks vähemalt mina olen omandanud Viiest materjalist Sõjaaegseid nn mummulisi nööpe :ivalO kirjutas: ↑L Aug 27, 2005 11:42 pm Nööpidega rida selline ,et teadupärast tekkis kaks Saksamaad. Uscha poolt mainitud randiga nööbid on DDR-i toodang. Mul kodus oleval Schutzpolizei 1962 aasta sineli overoffi nööbid on täisidentsed Reichi omadega. Tegu siis Saksa Liitvabariigiga.
Enimlevinult siis : Alumiinium , Tsink , Mustmetallnööp , Melhiornööp , Vasknööp . ( Kuues on n.ö. klaasnööp, mis on küll sõjaaegne Kriegsmarine ankruga nööp )
מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?